Sofia

 

”Jag möter dig där du är och tar dig dit du vill”.

Jag har över 17 år jobbat med klienter live och har under dessa år fått varit med om många olika resor när det gäller alltifrån viktnedgång till Ironman. Jag älskar att hjälpa människor att nå sina mål, varje resa mot målet är olika och man är aldrig starkare än sin svagaste länk. Alla behöver olika hjälpa för att nå dit man vill.

Jag är utbildad idrottskonsulent och personlig tränare via Bosön. Jag har en en dubbel examen som beteendevetare där jag riktat in mig på just livsstilsförändringar. Mitt huvudområde inom beteendevetenskapen har varit hur man får människor som är riskgrupp för hjärt-och kärlsjukdomar att faktiskt ändra sitt beteende när det gäller sin träning. Jag har med denna kunskap stor förståelse för att förändringar är svåra och kan ta tid men det är också därför jag älskar att jobba med livsstilsförändringar. En utav de senare utbildningarna som präglar mitt sätt att tänk är Functional movement system, vilket utgår från det lilla barnets utvecklingsteg fram till tunga marklyft. Jag tror på att kropp och själ hänger ihop som ett system och därför är det viktigt att ta hand om både och för att må så bra som möjligt.

Jag har själv tagit två SM guld i handboll på högst nivån i Sverige och har alltid älskar att träna. Jag började som 4 åring med att hänga med mamma till Friskis och Svettis och sen dess har mitt liv i princip alltid haft någon form av träningsinnehåll.

Jag jobbar även med zonterapi/reflexologi där jag behandlar allt ifrån klimakteriebesvär till problem med axlar. Det är även väldigt djupgående behandling där jag fått föremånen att hjälpa många.

Styrketräningen kommer in i mitt liv som 12 åring pga skador och sedan dess har jag varit fast. På senare år efter min handbollskarriär tränar jag mycket styrketräning med mkt fokus på funktionell kropp och jag älskar att cykla och göra aktivitet i naturen bl.a. långfärdsskridskor. Jag tror på att vi tränar för att bli äldre och bibehålla så många funktioner så länge så därför ”if you don’t do IT – you lose it”. Jag vill därför att träningen ska varierade och rörlighet är ett viktigt inslag för att få alla kroppens funktioner att funka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.